Efterbehandling

Efterbehandling

Der er lige efter behandlingen, en umiddelbart hvidfarvning af det behandlede område, som normalt varer i flere minutter. 

Mange kunder vil derefter udvikle blærer eller vabler inden for 8-48 timer, hvilket kan vare i 1-2 uger eller mere. Dette er en meget almindelig reaktion, og ikke noget farligt.

De behandlede områder kan derefter være lyserøde eller blege. Tab af hud pigment i det behandlede område er normalt, og for det meste midlertidigt. Healingen er normalt afsluttet imellem 4-8 uger.

  • Hold det behandlede område rent og tørt, mens det heler. Rengør området meget forsigtigt med sæbe og vand og dub det derefter tørt med vat. Du kan anvende en tynd belægning af
    antibiotisk salve op til tre gange om dagen, mens området heler, hvis du holder området dækket med en steril bandage.
  • Is har en rigtig god effekt på det behandlede område i det første døgn efter laserbehandlingen. Det reducerer ubehag og dæmper udviklingen af vabler. 
  • Rør ikke mere end nødvendigt ved det behandlede område. Hold det dækket med en steril bandage i hvertfald i de første 3 dage. Dette nedsætter kraftigt sandsynligheden for infektion og ar dannelse. Barbering bør undgås i det behandlede område, indtil det er
    fuldstændig helet.
  • Brug en solcreme med høj faktor på området i 3 måneder efter behandling. Dæk helst det behandlede område ind hvis du planlægger at gå i solarie.

Det kan desværre være svært at forudsige en allergisk reaktion, så hvis der opstår ubehag eller andre komplikationer, så kontakt jeres laser specialist eller vagtlægen med det samme.

Skriv en kommentar

Giv os et kald